95 Ani Armata a 2-a - Buzau 06aug11

Military History Events

95 Ani Armata a 2-a - Buzau 06aug11

Mesajde stoica » Lun, 08 Aug 2011 08:52

Asociatia Traditia Militara a avut onoarea sa fie invitata de catre Domnul General Nicolae Ciuca sa participe la manifestarile inchinate aniversarii a 95 de ani de la infiintarea Armatei a 2-a. Organizatia noastra a raspuns trimitand un detasament de 11 membri la Buzau, la sediul Diviziei a 2-a Getica, marea unitate care a preluat traditiile Armatei a 2-a. Ospitalitatea a fost de exceptie, si datorita eforturilor D-lui Maior Sarpe.

Imediat dupa sosirea la Buzau, ne-am echipat in uniformele istorice si am facut o sedinta de instructie ce a durat pana la orele 2330. A doua zi dimineata, la repetitia cu tot efectivul, am cules aplauze de la ceilalti participanti.

Celebrarea propriuzisa a inceput la ora 1030, in prezenta unui numeros public, format, intre altele, din comandantii unitatilor diviziei, fosti conducatori ai acestei mari unitati, alti comandanti de mari unitati romane, veterani de razboi, multi invitati; la tribuna oficiala s-au aflat si Prefectul de Buzau si Adjunctul Sefului SMFT.

A fost decorat drapelul de lupta al Diviziei a 2-a, precum si o serie de ofiteri ai acestei mari unitati. A avut loc un impresionant serviciu divin; predica a pus accentul pe cultivarea traditiilor militare.

Formatia ATM a ocupat un loc de onoare, imediat dupa drapelul de lupta si drapelele istorice, in dispozitivul de ceremonie. Detasamentul a prezentat manuirile de arma din perioada I.RM, inclusiv cele fara curea, un exercitiu de scrima cu arma si ceremonialul depunerii juramantului militar, dupa regulamentele militare de epoca. La final, detasamentul ATM si-a ocupat locul in coloana de parada si a defilat prin fata tribunei oficiale.

Asistenta a primit cu entuziasm prestatia ATM, rasplatind-o cu vii aplauze. La final, ATM a primit mai multe invitatii de participare la manifestari similare ale altor mari unitati romane. Muzicile Diviziei au realizat un spectacol remarcabil.

La final, in semn de salut, platoul a fost survolat la joasa inaltime de mai multe avioane de antrenament ale aviatiei.

Inaintea mesei festive, detasamentul ATM s-a deplasat la Cimitirul Eroilor, iar apoi la Monumentul Eroilor, unde a organizat cate o ceremonie de comemorare.

Am retinut inscriptia de pe placa de marmura din centrul cimitirului Eroilor: “Incununand fruntile voastre cu laurii nemuririi, v-am cules cu recunostinta si pietate de pe plaiurile judetului Buzau si v-am asezat sub acest dom pe voi, 7867 eroi necunoscuti din razboiul 1916 – 1918.” Trebuie spus ca de jur imprejur mai sunt cateva sute de cruci ale eroilor identificati. In aceasi cimitir se afla si un monument ridicat in memoria celor peste 2.000 de soldati germani cazuti aici in acelasi razboi, ce poarta inscriptia: “Tare in viata, rabdator in suferinta, liber in moarte”.

Dupa incheierea partii oficiale a manifestarii, grupul ATM a vizitat expozitia de tehnica militara si Muzeul Diviziei a 2-a. Am fost impresionati de bogatia acestui muzeu, de dragostea si respectul pt traditii si istorie cu care a fost facut si intretinut, dar am fost si cuceriti de entuziasmul cu care ne-a fost prezentat.

Apoi, dupa o plimbare prin frumosul parc “Crang”, am vizitat Muzeul Parasutistilor Militari; ghid ne-a fost Dl.Colonel Mircea Tanase, care ne-a delectat cu inedite si detaliate informatii istorice si tehnice si cu amintiri din viata de parasutist. Ne-am inscris in cartea de onoare a institutiei si am promis sa ajutam la realizarea unei copii corecte a combinezonului de lansare al parasutistilor romani din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Ne-am intors acasa imbogatiti sufleteste.
stoica

Re: 95 Ani Armata a 2-a - Buzau 06aug11

Mesajde stoica » Mar, 09 Aug 2011 09:38

Primele fotografii:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
stoica

Mesajde stoica » Mie, 10 Aug 2011 13:19

Continuare:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
stoica

Mesajde stoica » Joi, 11 Aug 2011 00:53

Altele:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
stoica

Mesajde stoica » Vin, 12 Aug 2011 00:50

Alt lot de imagini:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
stoica

Mesajde stoica » Sâm, 13 Aug 2011 09:08

Noi fotografii:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine ImagineImagine  
stoica

Mesajde stoica » Joi, 18 Aug 2011 19:20

Ultimele fotografii primite. Utilizatorii perceptivi ai forumului nostru vor fi observat ca niciuna dintre imaginile postate nu se repeta, chiar daca unele dintre ele se aseamana, pt ca infatiseaza cam aceleasi momente, din unghiuri apropiate; am primit fotografii facute de catre mai multe persoane, cu mai multe aparate, si le-am postat pe toate - nu am vrut sa rapim nimanui placerea de a-si vedea toate fotografiile postate.

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
stoica

Mesajde stoica » Vin, 30 Sep 2011 08:57

Imagine
stoica

Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara