Am constatat ca astazi au fost doua raspunsuri la postul meu pe forumul A6D - din care unul a fost sters de catre administratorul Kepi (http://6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl?num=1251719268/1#1)
Iata ce a raspuns Kepi astazi:
"Am sters mesajul postat de “mihnea” ca raspuns la mesajul lui “gabi_dinisov”, deoarece a folosit un limbaj cam patimas, neconform cu regulamentul forumului, chiar daca in principiu suntem de acord cu ideile formuate in acesta……
“Mihnea” este atentionat sa isi controleze pe viitor limbajul, altfel va suporta sanctiunile prevazute in regulament.
Profit insa de deschiderea acestui nou topic pentru a-I ruga pe membrii ATM sa nu ne mai gratuleze cu mesaje de “felicitare” formulate in stilul persiflant bine-cunoscut (recunoastem stilul celui care dicteaza aceste mesaje), care se incheie invariabil cu o critica mai mult sau mai putin voalata…
Membrii ATM trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna ca Asociatia “6 Dorobanti” este o organizatie independenta, care are propria sa viziune in materie de reenactment, si invita pe cine doreste si cand crede de cuviinta la activitatile la care participa ca organizator sau co-organizator… Este cred subinteles faptul ca nu ne face nici o placere sa participam alaturi de ATM la evenimentele istorico-militare din motive care tin de trecutul organizatiilor noastre… Avem o atitudine extrem de rezervata atat fata de conducerea actuala a ATM cat si fata de fostii “dorobanti” care s-au aliniat (mai mult sau mai putin constient) in spatele actualului “preș.” ATM. Acest zid, existent intre noi nu poate fi depasit cu usurinta… Restul membrilor ATM, intrati in respectiva organizatie dupa 14 iunie 2008, ne sunt necunoscuti si fata de ei nu avem resentimente. Este treaba lor daca se simt bine si cred in obiectivele organizatiei din care fac parte…
Desi de 6 luni Asociatia “6 Dorobanti” a incetat sa mai faca vreo referire la ATM sau activitatile acesteia, am fost in continuu “intepati” in mesajele de pe forumul respectivei organizatii, fiind criticati in permanenta pentru vini imaginare la care nici nu merita sa raspundem (darea de seama anuala a activitatii ATM afisata pe respectivul forum este un exemplu in acest sens). In conditiile in care ATM afirma cu obstinatie ca este detinatoarea “adevarului absolut” si ca asociatia noastra nu face decat greseli si “comploteaza” in permanenta pentru distrugerea ATM, orice relatie intre noi este caduca.
Rugam din nou pe “preș.” al ATM sa nu ne mai bombardeze cu mesaje private de invitare la diferite actiuni istorico-militare, pentru ca nu ne intereseaza. Mult trambitata “reconciliere” intre asociatiile de reconstituire istorica este imposibila atata vreme cat in spatele mesajelor “politicoase” si a atitudinii “binevoitoare” se ascunde o permanenta obida si frustrare obsesiva a actualei conduceri ATM.
Asociatia “6 Dorobanti” nu este interesata de competitia cu nici o alta organizatie din tara sau strainatate. Noi nu vrem sa demonstram ca suntem cei mai vechi, cei mai numerosi, cei mai bine pregatiti sau ca am fost primii care am facut nu stiu ce demonstratie ori am abordat nu stiu ce perioada istorica si, in consecinta, trebuie neaparat sa fim invitati la vreo manifestare sau alta. Asociatia “6 Dorobanti” va participa la actiunile istorico-militare doar din placerea de a face reenactment si de a se intalni cu prieteni animati de aceeasi pasiune din tara si strainatate… Avem relatii excelente cu toate organizatiile istorico-militare din Romania, mai putin cu ATM.
Mai vreau sa precizez ca forumul acesta este al Asociatiei “6 Dorobanti” si reflecta punctul de vedere al acestei organizatii. Aici sunt abordate diferite chestiuni legate de istoria militara sau de miscarea de reenactment… Cine posteaza pe forumul nostru, trebuie sa respecte regulamentul acestuia sau sa se abtina. Obiceiul ATM de a copia, fara autorizare, topicuri intregi de pe forumul nostrum si a le posta pe forumul lor este inadmisibila si tine de o lipsa elementara de bun-simt…
Acestea fiind zise, in calitate de administrator al forumului, declar inchis acest topic…[\/i] "
La o prima lectura a raspunsului dat de Kepi am observat urmatoarele:
- In mustrarea lui Kepi adresata lui mihnea se ascunde de fapt aprobarea sa pentru gestul lui Mihnea.
- Raspunsul lui Kepi reflecta de fapt multa "obida si frustrare obsesiva".
Stiu ca forumul A6D este un domeniu public[\/b] si de aceea, in plus fata de faptul ca pot avea acces la informatiile postate atat utilizatorii cat si vizitatorii forumului, aceste date pot fi folosite ca surse de informare fara a fi necesara aprobarea autorilor. Sub aspect moral, nici un membru ATM nu a folosit citatele provenite de pe forumul A6D decat in scop informativ.
Astfel, nu cred sa existe vreun cadru juridic sau moral care sa imi interzica mie sau altora sa se refere la continutul unui domeniu public atata vreme cat indicam sursa citatului[\/b].
Cat despre "lipsa elementara de bun-simt…" , am intalnit pana acum 2 colegi reenactori care au refuzat sa imi raspunda la salut: acest lucru este lipsa elementara de bun-simt.