Zilele Muzeului Militar National - 07/08mai11

Military History Events

Zilele Muzeului Militar National - 07/08mai11

Mesajde stoica » Lun, 09 Mai 2011 11:03

Asociatia Traditia Militara a participat, in baza Protocolului de Colaborare MMN-ATM, cu 16 membri, in zilele de 07-08mai11, la editia din acest an a Zilelor Muzeului Militar National “Regele Ferdinand I.” - cea mai bine organizata de pana acum.

Au mai participat bulgarii de la asociatia Traditsia, Asociatia Nationala a Colectionarilor de Arme, Asociatia 6 Dorobanti si Asociatia Datina Strabuna.

Detasamentul ATM, purtand uniforme ale Regimentului de Infanterie Marina din timpul celui de-al doilea razboi mondial, a marcat mai multe premiere importante cu aceasta ocazie: a adaugat Regimentul de Infanterie Marina la numarul unitatilor reconstituite, corectand prin aceasta unele erori din documentatie existenta pana la aceasta data, a organizat pentru prima oara in MMN o reconstituire de batalie la scara mai importanta (peste 25 de participanti), a prezentat manuirile de arma din perioada 1932 – 1937, a prezentat ceremonialul de ridicare a drapelului dupa regulementul din 1939, a cantat Marsul Basarabiei, melodie ce parea pierduta si care, am descoperit, este utilizata si de catre Legiunea Straina franceza.

De asemenea, detasamentul ATM a constituit garda de onoare care a intampinat pe Seful Statului Major General, General-Maior Stefan Danila.

Din programul standard prezentat de catre ATM au facut parte si prezentarea uniformelor si a echipamentului, evolutia istorica a manuirilor de arma, exercitii tactice, precum scrima cu arma, si ceremonialuri militare.

In a doua zi a manifestarii, ATM a participat, impreuna cu prietenii nostri bulgari de la Traditsia, la ceremonia de depunere a unei coroane de flori la monumentul inchinat ostasilor Regimentului IV Linie.

Si alte grupuri au avut idei frumoase: reconditionarea unei motociclete a MMN, un Zündapp KS-750 din timpul II.RM, tiparirea si vanzarea unor ziare “de epoca”, pregatirea mancarii si altele. Nou infiintatul grup “Corpul Liber German” a jucat cu mare succes rolul inamicului in batalia reconstituita in parcul de artilerie de catre ATM. Am remarcat si numeroase capre cu sarma ghimpata in fundul curtii.

Evolutia ATM s-a bucurat de mare interes si apreciere din partea publicului (peste 3.000 de vizitatori) iar veteranii, expertii de la MMN si militarii ne-au felicitat pt seriozitatea cercetarii, corectitudinea detaliilor si nivelul prestatiei.

Din pacate MMN nu a patronat o ceremonie de inchidere cu toti participantii la finalul evenimentului. Un alt mod de ameliorare in viitor ar fi un ajutor sporit la mentinerea publicului in afara perimetrului de desfasurare a reconstituirii de batalie pana la terminarea operatiunii de adunare a tuburilor. Multumim oricum conducerii acestui important lacas de cultura, precum si angajatilor implicati direct, pt efortul de organizare si pt realizarea unui cadru generos si corect pt participarea grupurilor de reconstituire istorico-militara.
stoica

Re: Zilele Muzeului Militar National - 07/08mai11

Mesajde stoica » Mar, 10 Mai 2011 08:52

Primele imagini pe care le-am primit:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

va urma >>
stoica

Mesajde Grigore_Gabriel » Mie, 11 Mai 2011 09:41

Bună ziua,

În primul și primul rând, felicitari pentru acțiune! Din cate văd a fost o acțiune excelentă.

Din păcate este o acțiune pe care o ratez deoarece am aflat de ea după ce a avut loc. Îmi doresc de multă vreme să vă văd evoluând personal. Dar sunt destul de ocupat cu munca și familia, astfel trebuie să-mi programez weekend-ul din timp. Aș putea veni la un eveniment al dumneavoastră din preajma Bucureștiului dacă aș afla de el cu circa 1-2 săptămâni în avans.

Păcat că nu puteți anunța acțiunile din timp, l-am rugat pe mail și pe colegul vostru Mirel să mă anunțe dar nu am primit nici un mesaj de la acesta.

Multă sănătate,
Gabi Grigore
Grigore_Gabriel

Mesajde masklin » Mie, 11 Mai 2011 19:33

Ma bucur sa vad ca va intereseaza evenimentele noastre. Din pacate, nu anuntam in avans actiunile din prudenta (suntem patiti) si uneori din lipsa de timp. Vom remedia insa acest neajuns in urmatoarele cateva zile.
masklin

Mesajde cargo » Mie, 11 Mai 2011 20:48

Don locotenent...Imaginea MG 2785 este din ciclul "asa nu!"?
Nici o brazda românească nu se uită!
cargo

Mesajde stoica » Mie, 11 Mai 2011 22:59

Nu, nu este, Este vorba despre un alt grup intr-un moment de relaxare.
Chiar daca noi avem alta viziune si alte reguli, nu trebuie sa fim neintelegatori. Am ales fotografia pt ca este mai cuprinzatoare.
stoica

Mesajde stoica » Joi, 12 Mai 2011 12:53

>> fotografii >> urmare:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine  Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

> in a 10-a fotografie: dl.Cojocea, veteran de razboi, colonel de tancuri - merita tot respectul nostru!
> in a 11-a fotografie: un membru A6D echipat pt II.RM - pt a se potrivi cu motocicleta Zündapp a MMN (unicat in Romania), spre deosebire de toti membrii grupului sau, echipati pt I.RM
> in a 12-a fotografie: "living history"....
> in a 13-a fotografie: un cuib de mitraliera inconjurat, in mod straniu, din toate partile cu sarma ghimpata; de aici am incercat sa imprumut 3/7 din totalul de capre cu sarma ghimpata, pt 20 min - erau necesare pt blocarea accesului in parcul de artilerie pt durata reconstituirii bataliei. Din pacate am fost refuzat cu duritate de catre reconstituitorul din imagine, intrucat diminuarea cu 3/7 a acestei abundente de material pe care il obtinuse de la MMN ar fi riscat sa compromita succesul activitatii de "living history"; ii uram succes...
stoica

Mesajde stoica » Sâm, 14 Mai 2011 07:22

Alte fotografii:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

>> va urma >>
stoica

Mesajde stoica » Lun, 16 Mai 2011 09:28

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
stoica

Mesajde stoica » Lun, 30 Mai 2011 13:28

Am mai primit cateva fotografii de acest eveniment memorabil, la al carui mare succes la public ATM a contribuit cu multe elemente inedite si de efect:

Imagine    Imagine    Imagine

In fotografiile de mai sus se poate observa cum detasamentul ATM da onorul coloanelor in trecere, conform regulamentelor militare. Prima coloana, formata din membrii A6D si ADS, echipati in majoritate in uniforme romanesti din I.RM, dar si unul in uniforma austro-ungara de I.RM, si unul in uniforma romaneasca din II.RM, pare luata prin surprindere. Coloana asociatiei Traditsia, din Bulgaria, cu un conducator sensibil la normele onoarei militare, raspunde prompt si regulamentar.

Imagine Imagine Imagine Imagine
stoica

Următorul

Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara