Raport General UEAIM Mautern (AT) 05-07.07.2012

Military History Events

Raport General UEAIM Mautern (AT) 05-07.07.2012

Mesajde gabi_dinisov » Sâm, 21 Iul 2012 01:30

Asociatia Traditia Militara (ATM)  a fost invitata de catre Uniunea Europeana a Asociatiilor Istorico-Militare (UEAIM) sa participe in perioada 05-08 iulie 2012 la Raportul General al UEAIM 2012, care anul acesta a avut loc in localitatea Mautern, in Austria, unde in aceeasi perioada s-au sarbatorit si “Zilele orasului Mautern” – parada grupurilor membre UEAIM a dat o importanta dimensiune suplimentara festivitatilor.

ATM a participat la eveniment cu un detasament aeropurtat, format din 14 membri (un ofiter, 4 gradati si 9 trupa), echipati in uniforme de vanatori pedestri model 1866 (6 membri) si jandarmi pedestri model 1873 (8 membri) plus personal auxiliar.

In afara cadrelor UEAIM (Consiliu Director si Ofiteri de Legatura pt diferitele tari membre), au participat grupuri din Austria, Germania, Bulgaria, Franta, Italia, Norvegia, Belarus si Romania.

Pentru a ajunge la destinatie, grupul ATM a zburat catre Viena in data de 05 iulie 2012 si apoi s-a deplasat cu trenul catre cazarma TUPL Allensteig, unde s-a cazat la cazarma garnizoanei din oras.

In seara zilei de 05 iulie 2012 a avut loc cina festiva la cazarma TUPL Allensteig, la care au participat toti membrii grupurilor de reconstituire istorico-militara. Presedintele UEAIM, domnul General Maior Eberl a tinut o cuvantare iar grupul folcloric venit din Belarus a prezentat un program artistic impresionant care a fost apreciat de toti cei prezenti. Au fost distribuite esarfe de drapel UEAIM, realizate cu ocazia sfintirii Stindardului UEAIM.

In dimineata zilei de 06 iulie 2012, dupa micul dejun, grupurile s-au deplasat in autocare catre Mautern – cazarma Raab. A urmat apoi o parada catre centrul orasului unde grupurile de reconstituire istorico-militara au prezentat publicului uniformele si au executat manuiri de armament conform regulamentelor din epoca.

Concomitent, ofiterii de legatura UEAIM au participat la sedinta pentru prezentare a Rapoartelor de activitate ale cadrelor UEAIM pentru perioada scursa de la ultimul Raport General. Fiecare raport a fost analizat, comentat, votat. Unele rapoarte au fost reclamat luarea unor decizii importante, prin vot. Raportul Romaniei s-a bucurat de o frumoasa apreciere, deschizand drumul catre noi orizonturi.

Membrii grupurilor, care nu participau la sedinta, au avut ocazia de a efectua o croaziera pe Dunare (aproximativ 2 ore).
Pranzul s-a servit la popota cazarmei Raab. A urmat vizitarea standurilor expozitionale ale armatei austriece.

Seara a avut loc o scurta parada si la final, pe gazonul stadionului din Mautern, o fastuoasa si impresionanta ceremonie “Marea Stingere Austriaca” (<<Grosser Oesterreichischer Zapfenstreich>>), ce a durat pana la orele 23:00, sustinuta de catre Compania de Garda a Austriei si fanfara acesteia, trupe din garnizoana locala, precum si de catre toate grupurile UEAIM prezente, dispuse in careu. Au trecut in revista, atat trupele active, cat si pe cele ale reconstituitorilor, Viceguvernatorul Landului, Primarul din Mautern, Generalul comandant al regiunii militare. Executarea programului de somn s-a efectuat la ore foarte tarzii.

Pe data de 07.07.2012, participantii echipati in uniforme de epoca s-au deplasat din nou catre Mautern, micul dejun. Dupa debarcarea in fata garnizoanei Raab, grupurile au intrat in dispozitivul de defilare pentru parada, in ordine alfabetica a tarilor, catre central orasului Mautern unde urma sa inceapa ceremonia deschiderii “Zilelor Orasului Mautern”. In timpul ceremoniei, s-au tinut discursuri de catre reprezentantii municipalitatii (primarul) si din partea UEAIM (presedintele), grupurile de reconstituire istorico-militara au prezentat onorul.

Dupa ceremonie, detasamentul ATM a vizitat muzeul roman din oras – ruinele castrului roman Favianis, construit pentru apararea limesului de pe linia Dunarii – si apoi a revenit la cazarma Raab pentru a lua pranzul alaturi de ceilalti membri UEAIM. Pe peretele cantinei trona un citat din Maresalul Radetzky “Unui bun soldat i se cuvine un stomac plin”. Intr-adevar, pranzul a fost memorabil; dintre cele 3 meniuri la alegere, majoritatea au optat pt Ragout de Cerb.

Dupa amiaza reenactorii au avut din nou program de voie, iar grupul ATM a fraternizat cu camarazii din Germania (Sigmaringen), Franta (Savoia) si Italia (Torino) la terasele din central orasului Mautern, gustand multa bere rece. Seara au avut loc programe artistice  - inclusiv al grupului folcloric din Belarus.

Reconstituitorii au revenit tarziu in cazarma TUPL Allensteig pentru repaus, iar a doua zi dimineata, dupa micul dejun, grupurile s-au imbarcat in autocare.

Grupul ATM s-a deplasat cu autocarul pana la Viena, unde, dupa ce a lasat bagajele la resedinta camaradului nostru Dan Bucur, a avut la dispozitie o zi intreaga pentru a vizita capitala Austriei.

Seara, dupa recuperarea bagajelor, detasamentul ATM a revenit pe calea aerului in Bucuresti, fara probleme sau incidente.

Grupul ATM a facut o impresie foarte buna la eveniment, bucurandu-se de atentia camaradereasca a altor grupuri, valorificandu-si aspectul si comportamentul militaresc, cunoasterea limbilor straine si atitudinea deschisa, amicala si joviala.

Re: Raport General UEAIM Mautern (AT) 05-07.07.201

Mesajde gabi_dinisov » Mar, 24 Iul 2012 06:34

Iata si primele imagini (de grup):

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

Imagine Imagine Imagine

Re: Raport General UEAIM Mautern (AT) 05-07.07.201

Mesajde gabi_dinisov » Dum, 29 Iul 2012 06:41

Imagini de la parada: