Sf. Dumitru la MNSDG 28.10.2012

Military History Events

Sf. Dumitru la MNSDG 28.10.2012

Mesajde gabi_dinisov » Sâm, 01 Dec 2012 01:17

Asociatia Traditia Militara a fost invitata de catre Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” sa participe, in data de 28 octombrie 2012, la festivitatile ocazionate de sarbatoarea crestina a St. Dumitru (26 oct.) - care marcheaza si finele toamnei.

ATM a raspuns invitatiei, mobilizand 10 membri din efectivele sale. Membrii ATM au purtat diferite uniforme militare romanesti din al doilea razboi mondial: infanterie, graniceri, vanatori de munte, parasutisti si infanterie marina).

Fanfara din Ramnicu Valcea a insotit evolutia ATM, care a intrat in scena in acordurile Marsului de Intampinare al Armatei Romane si a prezentat onorul la intonarea Imnului de Stat al Romaniei.

ATM a facut o demonstratie de reconstituire istorico-militara, ce a constat in manuiri de arma, exercitii tactice si ceremonialuri militare, conforme regulamentelor din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Iesirea detasamentului ATM s-a facut tot in sunet de fanfara, in ritm de mars, in apauzele publicului.

La finalul programului grupul ATM a avut onoarea de a prezenta onorul si de a saluta pe Ministrul Culturii al R.P.Chineze, care se afla in vizita la muzeu.

Conducerea MNSDG si-a exprimat aprecierea pentru prestatia ATM si bucuria pentru succesul la public.

Re: Sf. Dumitru la MNSDG 28.10.2012

Mesajde gabi_dinisov » Dum, 02 Dec 2012 10:26

Iata si imagini de la eveniment:

Imagine Imagine Imagine Imagine

Imagine

Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara