Zilele Muzeului Militar National - 08/09mai 2010

Military History Events

Zilele Muzeului Militar National - 08/09mai 2010

Mesajde stoica » Lun, 10 Mai 2010 22:20

Asociatia Traditia Militara a participat, la Zilele Muzeului Militar National “Regele Ferdinand I.” cu un detasament de 16 membri. Echipati in uniforme riguros corecte ale Regimentului 2 Graniceresc Valah nr.17 “Nasaud” din 1806 (epoca inca neabordata de catre nici un grup romanesc), acestia au prezentat un variat program, in premiera nationala, cu toate comenzile in limba germana, asa cum prevedeau regulamentele de epoca: manuiri de arma, ceremonialuri militare (juramantul militar, rugaciunea dinaintea bataliei – in ambele forme prevazute in regulament, schimb de garda, garda de onoare si depunerea de coroane de flori la monumentul Generalului Emanoil Florescu si la Monumentul Reg.21.Inf. – IV Linie), exercitii tactice (incarcarea in 8 timpi, scrima cu arma, salva), cantece (Imnul Imperial, cantece de catanie). A fost cel mai vast program inspirat din regulamentele militare de epoca, dintre toate cele care au fost prezentate la acest eveniment.
ATM a arborat si un nou si frumos drapel, realizat in conditii grafice foarte bune, dupa cel original, cu deviza unitatii reconstituite: “Virtus Romana Rediviva”. ATM a organizat la cortul sau si o expozitie ce a atras numerosi vizitatori, impresionati de numeroasele obiecte de epoca din colectii particulare, precum si de multitudinea de planse, unele rare, afisate pe panouri. Majoritatea planselor reflectau serioasa cercetare facuta in prealabil de ATM, ce a contribuit la foarte corecta reconstituire reusita, atat din punct de vedere al tinutelor si echipamentului, cat si al instructiei.
Numerosul public a rasplatit cu aplauze prestatia ATM, iar expertii prezenti, precum si oaspetii straini au venit pe la cortul ATM pt a ne felicita.
Au mai participat si grupurile de reconstituire istorico-militara: A6D, ADS, ANCA, precum si Traditsia din Bulgaria si o serie de reenactori englezi, diversitatea contribuind la un ansamblu foarte pitoresc. S-a tras cu armament de infanterie, cu piese de artilerie, unii au gatit, unii au considerat oportun sa faca o campanie de directionare a 2 % din impozite catre propria asociatie.
Evenimentul a fost foarte bine organizat, cu exceptia sincopei profesionale a coordonatorului evenimentului, care a omis sa coordoneze si sa comunice, verbal sau in scris, cu toate grupurile participante. Asociatiei noastre nu i-au fost facute accesibile elemente importante de organizare si coordonare, precum orarii si locatii pt diferite faze ale actiunii Coordonatorul si-a contrariat si unii admiratori, refuzand sa participe, impreuna cu grupul sau, la depunerile de coroane de flori, la care fusese programat atat in prima, cat si in a doua zi. Bineinteles ca ATM a oficiat ambele ceremonii, cu placere si cu succes. S-a constatat din nou dorinta acestui salariat al MMN de a acapara sub egida propriului grup un eveniment al institutiei de care este retribuit, fara sa respecte politica de deschidere a acesteia. Astfel, la finalul celei de-a doua zile, a schimbat locatia festivitatii de inchidere a manifestatiei – prevazuta in programul oficial al manifestarii semnat de dansul, inghesuind participantii privilegiati de dansul in subsolul corpului B al MMN, fara sa anunte grupul ce se prezentase cu cei mai numerosi membri complet instruiti dupa regulamentele de epoca. Noi nu ne-am suparat, pt ca noi cunoastem personajul mai bine decat oricine, el fiind demisionat din asociatia noastra.
Cei 16 membri ATM au continuat, in fata usii Corpului B, demonstratiile pt publicul ramas surprins la usa, neputand patrunde in spatiul stramt in care s-a improvizat ceremonia de inchidere. Grenzerii ATM s-au aliniat, pt a da onorul tuturor participantilor la iesirea acestora. Gestul a fost foarte apreciat de catre toti invitatii, mai putin de catre “coordonatorul” evenimentului, care a reflectat la penibilul atitudinii sale timp de peste 30 de minute, baricadat in spatele unei perdele, de unde ne privea jenat, asteptand sa plecam, pt a nu da ochii cu noi. Fiul sau a incercat in van sa ne inlature prin forta, impingandu-ne cu masina. Este regretabil deserviciul pe care il face institutiei si natiunii romane, prin impresia deplorabila pe care a lasat-o strainilor  acest comportament lipsit de eleganta. Toate delegatiile straine au venit la noi dupa aceea, pentru a-si lua ramas bun si a-si exprima solidaritatea si prietenia cu ATM, si pt a face schimb de contacte si a ne invita la proximele manifestari pe care le vor organiza in Bulgaria, Anglia, Franta si Belgia.

Cateva fotografii; prima simbolizeaza pozitia ATM in raport cu atitudinea coordonatorului actiunii din partea MMN:
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
stoica

Re: Zilele Muzeului Militar National - 08/09mai 20

Mesajde 1dinMultime » Mie, 12 Mai 2010 17:07

Din pacate nu am ajuns la Muzeul Militar decat duminica. A meritat insa sa infruntam ploaia pentru "spectacolul" oferit. A fost extraordinar. Singurul lucru care ne-a lasat un gust amar a fost tocmai incidentul povestit de d-nul Stoica, petrecut la incheierea Zilelor Muzeului. Cat despre masina care trebuia parcata exact acolo si nu in alta parte, faza a fost de un penibil aparte. Felicitarile mele d-nule Stoica pentru modul cum ati trecut peste acest moment.
1dinMultime

Mesajde Agent_Griff » Mie, 12 Mai 2010 19:07

Eu chiar am auzit de la tatal meu (prezent la "festivitatea de inchidere") ca un spectator prezent ce ne facea fotografii de zor a exprimat, cu voce tare, "Aici se petrece o tragedie...oamenii astia sunt ignorati in mod incalificabil".

Deci daca aceasta rivalitate "prieteneasca" a ajuns sa fie observata pana si de spectatori, cred ca este grav. Nici nu mai zic de oaspetii straini. Cu ce impresie or ramane ei dupa aceasta actiune, nu imi pot imagina.
Agent_Griff

Mesajde stoica » Joi, 13 Mai 2010 14:44

Domnilor, sa nu dramatizam. Stim de mult cu cine avem de-a face si la ce sa ne asteptam. De aceea au si demisionat aceste 2 persoane din asociatia noastra - au fugit de corectitudine si de adevar, ca ... de tamaie. S-a lamurit publicul, s-au lamurit invitatii straini, s-a lamurit MMN, mai ramane sa scape de mimetism unii romani, altfel bine intentionati. Nu ne-au crezut cand ne-au vazut cu cutite infipte in spate, poate vad acum, cum suntem palmuiti in public, pentru vina de a exista - monumente vii ale unor adevaruri incomode. Noi suntem concilianti si asteptam sa li se consume ura; am tot intors celalalt obraz, si avem destul obraz ca sa perseveram pe aceeasi linie. Noi vom continua sa ii invitam la actiunile noastre de cate ori va fi posibil, vom continua sa ramanem deschisi pentru dialog si colaborare cu oricine, indiferent ce ne-a facut; nu cautam razbunare si nu avem resentimente.
Si acum, cateva fotografii primite intre timp pe la redactie:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
stoica

Mesajde stoica » Vin, 14 Mai 2010 08:59

Cateva fotografii primite de la un artist al imaginii:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
stoica

Mesajde zimbrulcarpatin » Lun, 17 Mai 2010 17:36

Un reportaj, ce are presarata si "activitatea" Asociatiei Traditia Militara, desfasurata cu ocazia celei de-a X-a editii a Zilelor MUzeului Militar National.Un motaj destul de frumos...

http://neatza.antena1.ro/faze-tari/Zilele-Muzeului-Militar-National-si-personajele-di_2335.html
zimbrulcarpatin

Mesajde Agent_Griff » Lun, 17 Mai 2010 21:50

Trebuie sa te felicit, Zimbru Carpatin, pentru pozele de toata isprava. Imi place in special felul in care ai adjustat contrastul pentru a ne face pantalonii sa para albi in poze. Sincer, efectul mi se pare fenomenal. Si pozele in care suntem toti intr-o linie, din nou, mi se pare un efect foarte frumos si de efect.

Pacat ca, cel mai probabil, nu vei fi acolo cand vom merge la reconstituiri de batalii Napoleoniene. Atunci sa vezi formatii si culori.
Agent_Griff

Mesajde zimbrulcarpatin » Mar, 18 Mai 2010 05:38

Multumesc pentru aprecieri. M-am straduit sa creez un efect mai special pentru niste oameni speciali!
Referitor la reconstituirile de batalii Napoleoniene: cand si unde?
zimbrulcarpatin

Mesajde Agent_Griff » Mar, 18 Mai 2010 06:32

Acum nu stiu sigur datele, si nici nu avem vreo astfel de reconstituire in viitorul apropiat, insa stiu cu siguranta ca toate bataliile importante sunt reconstituite (Austerlitz. Waterloo etc.). Ramane doar sa fim invitati si sa putem si noi sa mergem (adica sa avem capacitati logistice, financiare, timp, sa nu avem alte actiuni prestabilite si alte astfel de considerente).
Agent_Griff

Mesajde stoica » Mar, 18 Mai 2010 08:46

Invitatii avem, insa mai avem de rezolvat probleme logistice si pecuniare. Ar fi frumos sa putem merge in corpore, nu doar cate 2-3. Vom alege unde sa debutam si vom planui temeinic - "a habit I picked up in India..."
stoica

Următorul

Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara