Eliberarea Odesei 1944 - Odesa / Ucraina 18apr10

Military History Events

Re: Eliberarea Odesei 1944 - Odesa / Ucraina 18apr

Mesajde stoica » Mie, 29 Sep 2010 21:09

Este o arma originala, nedemilitarizata, inca functionala. Apartine unui studio cinematografic din Odesa, de la care a fost imprumutata pt aceasta ocazie, in conditii ale caror detalii nu ne sunt cunoscute, de catre organizatorii manifestarii.
stoica

Mesajde Kostas1 » Mar, 05 Oct 2010 08:15

Ar fi minunat daca ati putea face rost de o pusca-mitraliera ZB. Ar completa perfect recuzita! Din cate stiu, se pot cumpara ZB-30 din Cehoslovacia, dezactivate, pentru un pret nu prea mare (cam 800 EUR). Ati incercat?
Kostas1

Mesajde stoica » Mie, 06 Oct 2010 14:14

Cineva dintre noi trebuia sa isi ia inima in dinti si sa recunoasca: ne depaseste pretul - deocamdata.
Avem costuri mari cu uniformele si accesoriile pt diferitele unitati din diferitele epoci istorice pe care le reconstituim: 1806 Grenzer / 1848 Grenzer, Pompieri / 1877 Vanatori, Dorobanti, Infanterie de Linie, Jandarmi / 1918 Vanatori de Munte, Infanterie, Graniceri, Jandarmi / 1941 Vanatori de Munte, Infanterie, Parasutisti, Batalion de Garda Regala. Am inceput cu strictul necesar; aprofundam pe masura ce punga ne permite.
Totusi, am recruta cu placere pe cineva care ar putea sa isi permita asemenea trufanda.
stoica

Mesajde Agent_Griff » Mie, 06 Oct 2010 20:18

Si aviz celor care nu isi pot permite o asemenea trufanda, v-am recruta si pe voi cu mare placere! :P

V-am recruta pe toti, ca asa am fi si multi, si cu bani in sacul de merinde colectiv ATM.
Agent_Griff

Mesajde Kostas1 » Joi, 07 Oct 2010 14:30

Am inteles mesajul vostru , poate cine stie, as vrea sa achizitionez una (bugetul mi-ar permite), numai ca procedura de obtinere a certificatului de detinator arme de colectie (panoplie) este destul de complicat. In al doilea rand, arma nu se gaseste de vanzare nicaieri in Romania, ea poate fi achizitionata doar de undeva din afara, cel mai sigur din Cehia (desigur!). Problema este ca trebuie date o gramada de explicatii la vama cu ea, trebuie ceva alergatura. Eu sunt un mare ''fan'' al acestei arme deosebite dupa parerea mea (am postat si pe site-ul http://www.anca.com.ro/forum/viewtopic.php?t=320 tot ce am gasit despre ea) si va dati seama ca m-as bucura sa o am in colectia mea. Ca sa evit cumva toata tevatura cu permisul de port-arma, am achizitionat echivalente airsoft ale armelor: Mauser K-98, MP-40, Walther P-38 si binecunoscuta grenada germana Stielhandgranate Model 24. Am cautat febril pe NET toate firmele producatoare de arme airsoft, dar nimeni, absolut nimeni nu a fabricat pusca-mitraliera ZB-30. Exista o sumedenie de imitatii pentru alte arme ale celui de-al doilea razboi mondial, dar, repet, aceasta arma NU SE FABRICA. Singura varianta de reenacting ramane tot una reala, dar, asa cum am spus mai sus, e mai complicat de obtinut si nu am timpul si nervii necesari pentru asta (deocamdata), deoarece sunt foarte ocupat.
Daca totusi reusesc sa fac rost de una, sper ca ma veti accepta cu placere in grupul vostru (desigur, doar ptr. activitati reenacting WW2...ca alea imi plac cel mai mult)
Ma bucur enorm ca existati si ca aduceti glorie fostei armate romane si ca faceti mari eforturi pentru asta!
Numai Bine!
Kostas1

Mesajde Agent_Griff » Joi, 07 Oct 2010 22:28

Avand in vedere ca ai deja un Mauser Airsoft si chiar si un MP-40 si un Walther P-38 Airsoft, asta te face mai bine echipat decat...ei bine, decat majoritatea membrilor nostri de grup. Deci deja ai tot ce iti trebuie ca sa ni te alaturi in materie de armament de IIRM. Ba chiar, ai atat de multe incat poti imprumuta si la altii.

De la 1877 insa, cred ca se inverseaza rolurile. :P

Si chiar daca nu aveai toate aceste lucruri, tot te-am fi acceptat cu placere. Dupa cum am mai spus, nu avem obiceiul sa le inchidem usa in nas oamenilor care vor sa ni se alature. Este chiar pe sistemul "Intra cine vrea, ramane cine doreste" la noi in grup. Nimeni nu te obliga la nimic si nimeni nu te va refuza daca vrei sa ni te alaturi. Eu personal iti garantez acest lucru.

Si acum ca ne-ai dezvaluit ca ai toate aceste jucarii, cred ca o sa incepem sa tragem noi de tine sa vii alaturi de noi. Hai, ca daca te grabesti un pic poti sa mai prinzi cateva actiuni pana la finele acestui deosebit an 2010.
Agent_Griff

Anterior

Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara