de Kostas1 » Joi, 07 Oct 2010 14:30
Am inteles mesajul vostru , poate cine stie, as vrea sa achizitionez una (bugetul mi-ar permite), numai ca procedura de obtinere a certificatului de detinator arme de colectie (panoplie) este destul de complicat. In al doilea rand, arma nu se gaseste de vanzare nicaieri in Romania, ea poate fi achizitionata doar de undeva din afara, cel mai sigur din Cehia (desigur!). Problema este ca trebuie date o gramada de explicatii la vama cu ea, trebuie ceva alergatura. Eu sunt un mare ''fan'' al acestei arme deosebite dupa parerea mea (am postat si pe site-ul http://www.anca.com.ro/forum/viewtopic.php?t=320 tot ce am gasit despre ea) si va dati seama ca m-as bucura sa o am in colectia mea. Ca sa evit cumva toata tevatura cu permisul de port-arma, am achizitionat echivalente airsoft ale armelor: Mauser K-98, MP-40, Walther P-38 si binecunoscuta grenada germana Stielhandgranate Model 24. Am cautat febril pe NET toate firmele producatoare de arme airsoft, dar nimeni, absolut nimeni nu a fabricat pusca-mitraliera ZB-30. Exista o sumedenie de imitatii pentru alte arme ale celui de-al doilea razboi mondial, dar, repet, aceasta arma NU SE FABRICA. Singura varianta de reenacting ramane tot una reala, dar, asa cum am spus mai sus, e mai complicat de obtinut si nu am timpul si nervii necesari pentru asta (deocamdata), deoarece sunt foarte ocupat.
Daca totusi reusesc sa fac rost de una, sper ca ma veti accepta cu placere in grupul vostru (desigur, doar ptr. activitati reenacting WW2...ca alea imi plac cel mai mult)
Ma bucur enorm ca existati si ca aduceti glorie fostei armate romane si ca faceti mari eforturi pentru asta!
Numai Bine!