Asociatia "6 Dorobanti"

Other Groups in Romania

Re: Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde masklin » Mar, 08 Sep 2009 20:08

Sunt sigur ca daca vreodata A6D ar ajunge mai mare, mai bine echipata si mai bine instruita decat ATM, atunci Kepi va accepta sa comunice cu bietii de noi, magnanim, de pe pozitia de superioritate pe care si-o doreste. El este adeptul concurentei pe viata si pe moarte [ch8211] nu noi. Ba chiar, din cate am observat, i-a declarat razboi domnului MS, pe care il ataca in fiecare propozitie, pe el mai mult decat intreaga ATM. Orgoliul lui nemasurat il face sa considere superioritatea noastra actuala o insulta intolerabila. Pacat, pentru ca membrii A6D, oameni foarte placuti si cu care avem relatii cordiale, au deplina incredere in ceea ce afirma el de la nivelul expertului in uniforme de la MMN, atat cand ii linisteste ca uniformele lor sunt corecte, cat si cand le critica pe ale noastre. Cine cauta in arhive sau pe forumul nostru va gasi documente, nu pareri, care demonstreaza aspecte ameliorabile si la uniformele lor. De exemplu granicerii de la Nimirceni din 1866: forma si lungimea cortelului, incaltamintea, armamentul. Suntem de acord ca din multe motive uneori orice grup poate fi constrans sa recurga la licente, asa cum sub indrumarea lui Kepi a facut si A6D, dar atunci nu se mai cuvine sa ii critice pe la colturi pe altii, care adopta chiar mai putine licente decat el. E pacat sa isi erodeze autoritatea profesionala doar din dorinta fara sanse de succes de a ne crea noua o imagine negativa.
Noi am putut ierta pe detractorii nostri pt ca stiam ca ei nu spun adevarul. Ne-a fost usor sa o demonstram.
Kepi a demonstrat insa ca adevarul este ceea ce il supara cu adevarat. De aceea si-a pierdut cumpatul - din nou, cand Gabi a spus adevarul - din nou.
masklin

Mesajde gabi_dinisov » Mar, 15 Sep 2009 10:59

Pentru a pastra obiectivitatea si echilibrul acestei discutii consider ca este necesar sa prezint si pareri pozitive despre domnul "Kepi", administrator al forumului A6d, precum si raspunsuri la aceste pareri.

21 inf[\/b][\/i] : Dl "Kepi" a acordat tot sprijinul stiintific posibil ADS de la inceput si pana in ziua de azi, neconditionat si intr-un mod care merita toata aprecierea. In conditiile in care multe institutii de stat romanesti, platite sa promoveze traditiile, nu au angajati cu vederi suficient de largi pentru a-si da seama de insemnatatea unor voluntari (asa cum in Occident e absolut normal si la ordinea zilei), dl "Kepi" a facut mult din putin si a facut pentru ADS fara nici un interes, partizanat sau castig ceea ce altii sunt platiti sa o faca. Sustinut de calitati morale pe care le apreciem si pe care ni le-a confirmat in mod repetat in cei aproape doi ani de cand ne cunoastem, dl "Kepi" merita respectul cuvenit, mai ales ca e vorba de un hobby care cere mai multa implicare decat altele, avand si importanta educationala. Adaugam la acestea experienta sa in reenactment, inceputa intr-o perioada in care la noi in tara doar se auzise de acest cuvant, fiind cel mai probabil printre primii care a practicat acest hobby.

Exprim aceste opinii personale ca fiind in contact direct si frecvent cu dl "Kepi" si ale carui opinii s-au dovedit intotdeauna pertinente si utile in infiintarea si functionarea ADS, asociatie care a luat fiinta in urma unei idei aparute in anul 2005, asociatie constituita din propria vointa a membrilor sai si cu eforturi financiare proprii."

Acest citat a fost extras din topicul "grupul voluntarilor ardeleni regimentul 3 Avram Iancu", sectiunea "Alte grupuri din Romania" de pe forumul A6D (http://www.6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl)

Mesajde gabi_dinisov » Mar, 15 Sep 2009 11:04

Am raspuns personal la mesajul postat de 21inf[\/b][\/i] cu urmatorul text:

"Trebuie sa pastram justa perspectiva, avand in vedere ca pentru Kepi activitatea aceasta se circumscrie activitatii lui profesionale; are toate informatiile la indemana si poate lucra la servici si pentru asociatie, spre deosebire de noi ceilalti, care suntem constransi sa facem eforturi mult mai mari si ne sacrificam exclusiv timpul liber si resursele proprii. Ce usor ne-ar fi sa postam pe forum informatii despre avioane, medicina, drept, arhitectura, etc.

Oricum sustinem intru totul aprecierile de mai sus la adresa acestui pionier al reenactmentului romanesc. Certificam justetea lor din toata inima.

Ne-am fi bucurat ca asta sa fie tot ce ar fi de spus pe aceasta tema; din pacate noi am avut parte si de alte aspecte. Experienta tulburata cu noi l-a invatat sa fie mult mai atent cu ceilalti. Tot e bine. El stie, noi stim, iar altii mai noi si mai indepartati nu stiu, chiar daca ei cred ca stiu, cu atat mai mult cu cat se informeaza unilateral. Am prefera sa nici nu afle vreodata. Respectul este intotdeauna un lucru bun si este mai solid cand este reciproc. Cine nu reuseste, sa incerce macar politetea..."

Mesajde Agent_Griff » Mar, 15 Sep 2009 17:53

Text care observ ca nu mai este pe forumul colegilor nostri.
Agent_Griff

Mesajde mirel » Mie, 16 Sep 2009 14:15

Imi abhora polemicile, dar trebuie sa spun ca GD a fost tratat nedrept de catre Kepi.

Stiu doar ca ATM ia foarte in serios adevarul istoric si ca suntem mai multi care contribuim la documentare, din mai multe surse, pe care le confruntam si le discutam si cu experti din afara asociatiei. O parte dintre membrii ATM isi dedica timp si pasiune pentru a efectua cercetari in istitutii de profil precum Arhivele Militare, Biblioteca Centrala Universitara Carol I, Biblioteca Academiei Romane La ATM nu avem situatia altora care depind de o singura persoana (familie) pt documentare, persoana care sa poata decide pt toti care licente sunt acceptabile si care nu.

Este incorect sa fim catalogati de catre Kepi drept “copii dusi de nas” sau drept “duplicitari”. Suntem oameni in toata firea si, privind in urma, am avut suficient timp si suficiente ocazii sa distingem intre adevar si opusul acestuia

Kepi scrie in numele intregii A6D: "Avem o atitudine extrem de rezervata atat fata de conducerea actuala a ATM cat si fata de fostii “dorobanti” care s-au aliniat (mai mult sau mai putin constient) in spatele actualului “preș.” ATM."
Eu personal nu voi mai posta nimic pe forumul A6D

Pacat ca  se creeaza si se intretine in randurile si asa extrem de subtiri ale participantilor la activitatile de reconstituire istorica o astfel de atmosfera, care nici macar nu este impartasita de catre membrii de rand A6D sau ADS
Printr-o comunicare si o colaborare cat de cat functionala si politicoasa am fi putut sa organizam manifestari care sa se inscrie dpdv cantitativ si calitativ in standardele europene. Asa insa, refuzul de a colabora pe baza unor reguli precise (protocolul propus de noi) chiar din partea lui Kepi , fiecare reactie irationala la o felicitare sau la o chemare la colaborare, fiecare cenzurare a adevarului, asa cum se intampla acum pe forumul A6D, se constituie in lovituri date miscarii de reconstituire istorico-militara din Romania.
mirel

Mesajde gabi_dinisov » Mar, 23 Mar 2010 11:56

Iata o corespondenta relevanta pt istoria miscarii de reenactment din Romania, purtata pe forumul A6D (http://6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl?num=1257796071/14#14).
Din pacate, administratorul acelui forum, profilat pe propaganda proprie, a confirmat faima sa de maestru al cenzurii si a inchis topicul la prima postare dupa ce a scris “GO AHEAD!”, vazand ca nu a reusit intimidarea prin contraatacul via e-mail.
Stie ca a comis grave erori in articolul sau din Enciclopedia Armatei Romaniei, dar face orice in afara de a le corecta.

Kepi - 09.11.2009[\/b] - Enciclopedia Armatei României (Discutii Generale - Forum A6D)

"Astăzi, 9.11.2009, în cadrul evenimentelor dedicate aniversării a 150 de ani de la înființarea Statului-Major General al armatei române ( vezi și: http://www.mapn.ro/cpresa/13229_SMG-s%C4%83rb%C4%83tore%C5%9Fte-150-de-ani-de-la -%C3%AEnfiin%C5%A3are ), la Cercul Militar a fost lansată lucrarea "Enciclopedia Armatei României". Volumul editat sub îngrijirea Serviciului Istoric al Armatei, este de format mare și are 1345 pagini în care cei 97 de autori au realizat articole extrem de interesante privind toate aspectele armatei române moderne (organizare, istoric de arme și specialități, campanii principale, dotare, uniforme, decorații, drapele, etc.).  

Evident, o lucrare de o asemenea dimensiune, realizată într-un  timp extrem de scurt, de numai un an, este perfectibila și poate fi îmbunătățită la o ediție viitoare.  

Din această extrem de importantă lucrare, prima de acest fel în Romînia, nu putea să lipsească activitatea de reconstituire istorico-militară.  Astfel, la capitolul dedicat organizațiilor și asociațiilor cu tematică militară, este un amplu articol, însoțit de sugestive fotografii  color, realizat de dl. dr. Adrian-Silvan Ionescu, președintele asociației noatre și de subsemnatul, dedicat  Asociației "6 Dorobanți". Articolul prezintă detaliat, pe 11 pagini (p. 1306-1316), istoricul înființării asociației noastre, din mai 2004 până la festivitatea aniversară din 10 mai 2009, cu prezentarea obiectivelor asociației, așa cum sunt ele stipulate în statute, a vieții de organizație și a tuturor activităților desfășurate în cei 5 ani de existență.

Să sperăm că cei interesați vor putea gasi în curînd această lucrare și în librării.  

Vreau să precizez că manifestările de omagiere a 150 de ani de existență a Statului-Major General, vor continua și mâine la Muzeul Militar, prin lansarea unor noi lucrări: Albumul de fotografii prezentând armata română de-a lungul timpului, a Calendarului armatei române pe 2010 și a ultimului număr al revistei Arhivelor Militare. Manifestările vor culmina cu ceremoniile de joi, 12.11.2009, de la sediul Ministerului Apărării (M100). Asociația "6 Dorobanți" a fost solicitată, încă din vară, să participe la acest eveniment cu demonstrații și prezentări de arme și uniforme istorice, dar având în vedere că acțiunea va avea loc la mijlocul săptămânii, într-o perioadă când majoritatea membrilor A6D sunt ocupați cu activitățile profesionale (școală, serviciu), am declinat cu regret, această invitație, mulțumindu-ne doar cu prezența în volumul jubiliar publicat cu această ocazie."

Mesajde gabi_dinisov » Mar, 23 Mar 2010 12:22

... continuare

21 inf - 09.11.2009[\/b]

"Felicitari Asociatiei 6 Dorobanti pentru activitatea desfasurata in cei 5 ani de existenta si pentru prezenta in paginile EAR! "

kepi - 10.11.2009[\/b]

"Aspecte de la lansarea lucrarii: foto ( http://www.mapn.ro/fotodb/20091110_1 ) si film ( http://www.mapn.ro/armatatv/ )"

masklin - 13.03.2010[\/b]

"Intamplator mi-a cazut in mana aceasta lucrare. Ma voi referi aici exclusiv la articolul despre “activitatea de reconstituire istorico-militara”, care se refera exclusiv la A6D.

Dumneavoastra ati scris:

“> Pag. 1306: “Asociatia “6 Dorobanti” a capatat personalitate juridica , in conformitate cu prevederile legale in vigoare, in sedinta din 2.03.2007 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, pronuntata asupra dosarului nr.4930/299/2007. (...) Consiliul Director al Asociatiei era format din Adrian-Silvan Ionescu, presedinte, Horia Vladimir Serbanescu, vicepresedinte si Aurelian Stroe, secretar.”

> Pag.1307: “La scurt timp dupa ce asociatia capatase personalitate juridica, un element veleitar si destabilizator a coalizat in jurul sau cativa tineri fara prea multa experienta si, intretinand o atmosfera conflictuala, a reusit sa destrame coeziunea grupului. Din aceeasi dorinta de a se evidentia cu orice pret si pretextand motivul unei diversificari, acest membru a constituit, fara aprobarea consiliului director, un grup de vanatori pedestri si, ca incununare a actului secesionist, a reclamat acordarea unei independente limitate in cadrul organizatiei. Neputand accepta aceasta situatie tensionata fara perspectiva de atenuare, cinci dintre cei opt membri fondatori – printre care si cei doi initiatori, presedintele si vicepresedintele, au fost obligati sa demisioneze.“

> Pag.1308: “cei doi initiatori au inceput diligentele pentru fondarea unei noi organizatii, sub acelasi nume de <<6 Dorobanti>>, a carei personalitate juridica a fost conferita in sedinta din 24.04.2009 a Camerei de Consiliu a Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti, pronuntata asupra dosarului 4575/301.2009. Consiliul director a ramas identic. Astfel, Asociatia a renascut practic din propria cenusa si la 5 ani de la infiintare este alcatuita din 20 membri activi si simpatizanti.”

Va mentineti integral afirmatiile? Nu de alta dar eu, precum si toti ceilalti vechi membri ai A6D care nu v-au urmat cand ati demisionat, ne amintim cu totul altceva:

-          A6D a continuat sa existe si sa prospere dupa demisiile dvs din 14 iunie 2008, si ea exista si acuma sub alt nume: ASOCIATIA TRADITIA MILITARA

-          Aurel Stroe nu a facut niciodata parte din Consiliul Director al A6D, inainte de noua organizatie pe care ati infiintat-o anul trecut. Este adevarat ca el aparea ca Secretar in documentele false, sub semnaturi false, pe care le-ati inregistrat la judecatorie

-          La cine va referiti cand spuneti “element veleitar si destabilizator”? Eu tin minte ca refuzul presedintelui de atunci da a accepta votul unanim al tuturor celorlalti membri din Adunarea Generala, precum si faptul ca inregistraserati un statut diferit de cel aprobat de catre membrii fondatori, a destramat coeziunea grupului.

Tin minte strangerea de inima pe care am avut-o cand am vazut pliantele A6D pe care le distribuiti; acolo afirmati ca organizatia dvs a implinit 5 ani de existenta in iunie 2009, cand de fapt doar activitatea in domeniu a 4 persoane, dintre care 2 sunt la actuala dvs organizatie, si 2 la a noastra, a debutat in 2004 – fara sa fi fost inscrisa vreo asociatie inainte de martie 2007 (a noastra).

Nu se va ajunge la nici un rezultat bun prin agresarea noastra continua. Eu consider ca ar trebui sa pasiti si dvs pe calea reconcilierii, cel putin din respect pt inaintasii a caror memorie vrem sa o cultivam. Asta ar insemna dialog, si convenirea in comun asupra unei formule reciproc acceptabile de insusire, de catre ambele organizatii, a trecutului nostru comun. "

Mesajde gabi_dinisov » Mar, 23 Mar 2010 12:25

... continuare[\/i]

masklin - 14.03.2010[\/b]
"Dupa consultari cu camarazii din Asociatia Traditia Militara, vechea Asociatie “6 Dorobanti”, in spiritul respectarii adevarului si al reconcilierii, eu va propun mici modificari ale textului dvs, dupa cum urmeaza:

> Pag. 1306: “Asociatia “6 Dorobanti” a capatat personalitate juridica , in conformitate cu prevederile legale in vigoare, in sedinta din 2.03.2007 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, pronuntata asupra dosarului nr.4930/299/2007. (...) Din Consiliul Director al Asociatiei faceau parte Adrian-Silvan Ionescu, presedinte,si Horia Vladimir Serbanescu, vicepresedinte.”

> Pag.1307: “La scurt timp dupa ce asociatia capatase personalitate juridica, au inceput sa se manifeste opinii divergente in interiorul organziatiei, referitoare la Regulamentul de Ordine Interioara si la unitatile militare ale caror traditii sa le cultivam.  Neputand accepta curentul de opinie exprimat de Adunarile Generale, cinci dintre cei opt membri fondatori – printre care si cei doi initiatori, presedintele si vicepresedintele, au decis sa demisioneze.“

> Pag.1308: “cei doi initiatori au inceput diligentele pentru fondarea unei noi organizatii, sub acelasi nume de <<6 Dorobanti>>, pe care l-au cerut de la vechea organizatie si l-au si primit, a carei personalitate juridica a fost conferita in sedinta din 24.04.2009 a Camerei de Consiliu a Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti, pronuntata asupra dosarului 4575/301.2009. Presedintele si Vicepresedintele au ramas aceiasi. Astfel, a reaparut o asociatie cu numele “6 Dorobanti” si, la 5 ani de la prima actiune de reconstituire a Regimentului 6 Dorobanti la care cei doi initiatori au participat, ea este alcatuita din 20 membri activi si simpatizanti.”

masklin - 15.03.2010[\/b]

"Sunteti surprinzator de non-responsivi intr-o problema la care totusi tineti destul de mult pt a o trata intr-o enciclopedie si in pliantele pe care le tipariti.
Aveti o problema de identitate. Credeti ca ea se rezolva prin atacuri nedrepte asupra fostilor camarazi pe care i-ati parasit, in conditii care mai bine raman nementionate?
Pentru cazul in care doriti sa va documentati, va recomand linkul http://www.traditia-militara.ro, unde veti vedea, in afara unei prezentari decente a istoricului A6D, cea initiala, de la care va revendicati, si documentul care demonstreaza o realitate foarte diferita de cea pe care o afirmati dumneavoastra.
Aveti vreun document care sa ateste existenta asociatiei dumneavoastra inca din 2004, asa cum afirmati? Dar din 2007? Sau, de fapt, doar din 2009?
Propun sa ne furnizati argumente care sa ne ajute sa acceptam versiunea dvs, sau sa dati un semn de reconciliere cu adevarul pe care il cunoastem noi si autoritatile statului. "

Sub forma aceasta textul ar fi corect, desi nu prezinta toate detaliile, neagresiv fata de diferite persoane si organizatii, neincarcat cu erorile reale ale unora sau cu cele nefondate puse in seama altora, si, pe cale de consecinta, acceptabil pt noi cei ramasi in vechea Asociatie “6 Dorobanti” dupa demisiile domniilor voastre."

Mesajde gabi_dinisov » Mar, 23 Mar 2010 12:26

... continuare[\/i]

masklin - 16.03.2010[\/b]

"Nu imi dau seama daca absenta dvs din acest topic, dupa ce ati anuntat cu mandrie aparitia articolului in Enciclopedia Armatei Romaniei, este pauza necesara unei mature reflectii autocritice, cu scopul luarii deciziei cruciale de a abandona calea confruntarii sterile, sau chicoteala de dupa colt, dupa ce ati pus “enciclopedia” pe clanta.
Nu pot decat sa va consider intentiile ca fiind dintre cele mai onorabile; de aceea prefer sa imi imaginez ca acest “silenzio stampa” referitor la propriul dvs trecut si la propriile dvs scrieri, nu este decat reflectia unei perioade de adanca introspectie si o analiza detasata a arhivelor dvs.
Totusi, nu as dori sa las intre timp utilizatorilor acestui forum falsa impresie ca eu, sau ATM, ne-am fi lasat vreodata angrenati intr-o confruntare de orgolii, in care adevarul ar fi undeva la mijloc. De aceea ma vad constrans sa spicuiesc din arhiva Asociatiei Traditia Militara, fosta “6D”, asa incat punctul meu de vedere sa reiasa cu limpezime. Se va vedea ca noi nu pozam in victime, ci suntem victime. Poate asta va revigora memoria autorilor articolului din EAR. Citatele, in ordine cronologica, prezinta extrase relevante pt aceasta tematica si nu sunt scoase din context. Sunt oricand dispus, la cerere, sa pun la dispozitie citatele intregi.

Intai un pasaj inregistrat la doar un an dupa prima participare a unor camarazi de-ai nostri in uniforme de epoca la o actiune de grup. Acesta nu avea inca personalitate juridica, statut, regulament de ordine interioara. Aici se vad reflectate, in cuvintele lui Kepi, relatiile din interiorul grupului, rolul si contributia fiecaruia la lansarea grupului si la activitatile acestuia. Inutil sa mentionez ca asa-zisa demisie a ramas la nivel declarativ si nu a fost transpusa in fapt. Deja devin evidente anumite particularitati de conceptie si comportamentale ale unor persoane din conducere, care, dupa parerea mea, au “reusit sa destrame coeziunea grupului”. Tineti cont ca mai erau ~2 ani pana la inscrierea la judecatorie a grupului si ~3 ani pana la demisiile celor doi parteneri epistolari de mai jos:

“From: "Adrian Silvan Ionescu"  
To: horiavladserbanescu
Subject: RE: FW: Shipka
Date: Thu, 04 Aug 2005 14:10:37 +0300

(…) Suint dezamagit si furios pe toata aceasta intorsatura a situatiei. In cinsecinta nu ma mai consider membru al gruparii pe care dorisem atat de mult sa o unem pe picioare.

SILVAN

From: horia serbanescu
Sent: S 06.08.2005 11:41
To: dragos diaconu; Stoica Mircea
Subject: FW: Shipka

Draga Silvan,
(…) In definitiv TOATE aceste activitati au fost demarate la initiativa mea, prin relatiile mele si prin straduinta mea. (...). De aceea am insistat sa facem parte dintr-o organizatie recunoscuta juridic, sa avem un regulament de functionare care sa stabileasca toate aspectele privitoare la activitatea pe care o desfasuram (...).(...) Poate ar fi fost cazul sa intelegi si « treburile altora strict personale si familale » si sa fii mai putin critic din acest punct de vedere.
(...)Despre decizia D-tale de a te retrage dintr-un « grup pe care nu se poate pune baza », nu pot sa spun decat ca o regret sincer. As vrea doar sa amintesc faptul ca membrii « adusi » de mine in grup : Fratii Diaconu, Mircea Stoica, Mihnea, s-au implicat inca de la inceput si total in activitatile grupului, fiind dispusi sa aloce bani, timp si sa faca eforturi pentru ca actiunile sa se desfasoare in conditii decente. Am inca oarecare rezerva privind implicarea lui Aurica (admirabil camarad de altfel) si Radu(a carui prietena ma suna la telefon in locul lui, pentru a clarifica participarea sau neparticiparea la o anumita actiune), persoane pe care D-ta le-ai recomandat pentru activitatile grupului. (...) Grupul va continua insa sa existe si in formula mai restransa si sa participe la actiuni in tara si strainatate.
Cu cele mai bune urari,
Vlad”

Va urma. Astept cu rabdare sa dati un semn care sa demonstreze ca aveti curajul raspunderii si respect pt adevar. "

Mesajde gabi_dinisov » Mar, 23 Mar 2010 12:49

masklin - 17.03.2010

"Vad ca la alte topicuri ati mai postat cate ceva. De aceea absenta oricarui raspuns lasa impresia ca ati fost surprinsi cu betelia in dreptul maleolelor, iar acum stati cu capul tras intre umeri, sperand ca incendiul de pe acoperis, pe care dvs l-ati aprins, va trece de la sine. Un incendiu de acoperis, netratat corect si la timp, este un mod nefericit de a-ti pune cenusa in cap.
Nimeni nu v-a contestat meritele pe care le-ati avut pana la inscrierea asociatiei noastre, in 2007. Nimeni nu v-a interzis sa va revendicati de la trecutul nostru comun, de la o asociatie care nu mai este si a dvs de cand ati demisionat. Nimeni de la ATM nu v-a provocat in acest domeniu. Nimeni nu v-a criticat din senin – au existat numai raspunsuri la numeroasele dvs provocari, asa cum este si articolul din Enciclopedia Armatei Romaniei pe care l-ati semnat.
Va rog, in numele meu si al camarazilor mei, sa faceti un pas spre onorabilitate, de dragul camarazilor dvs din asociatia pe care o conduceti – ei merita sa poata privi senin spre viitor, fara a purta pe epoleti petele trecutului pt care nu au nici o vina. Nimeni nu va pretinde sa va puneti cenusa in cap – oricine poate gresi. Dar a inceta suturile in ugerul caprei vecinului si a te limita la a spune numai adevarul, chiar si daca nu tot adevarul, este absolut necesar pt insanatosirea atmosferei. Vrem sa ni se permita sa lasam ranile trecutului sa se cicatrizeze, asa incat sa ne putem concentra exclusiv pe proiectele viitoare.

Reconstituire istorica:

In 2006 au inceput sa apara ecouri scrise ale nemultumirilor membrilor A6D, anterior exprimate doar verbal, in legatura cu lipsa unor reguli scrise, obligatorii pt toti membrii asociatiei, si cu arbitrariul care decurgea din aceasta in domeniile decorarilor, al discrepantelor nivelurilor de instructie a membrilor, al gradelor militare si al modului de adresare:

“----- Original Message -----

From: "Mircea Emilian Stoica"
To: "horia serbanescu"
Sent: Thursday, May 11, 2006 4:45 PM
Subject: Propuneri MAY06

Am urmatoarele propuneri, pe care sper sa le putem discuta cat mai curand:
(...)

>sa regularizam portul distinctiilor la uniforme:
  - se disting urmatoarele tipuri de distinctii: romanesti/straine si istorice/comemorative ale unor evenimente actuale.
  - cele comemorative actuale se acorda decatre organizatori (romani sau straini)
  - distinctiile realizate la comanda Asociatiei noastre pentru a fi acordate atat membrilor cat si invitatilor vor fi platite decatre membrii asociatiei
  - distinctiile realizate la comanda asociatiei sa fie replici ale celor comemorative pentru evenimentul pe care il comemoreaza, iar pe verso sa aiba inscris locul si data actiunii. Celor care deja au participat la eveniment in anii precedenti, li se va acorda o bareta inscriptionata cu locul/data actiunii; pentru actiunile care reconstituie o epoca si nu un eveniment, neexistand un model istoric, se va realiza o replica a unei medalii care sa nu poata fi similara cu una dintre cele istorice pe care le vom purta si care va fi decisa in comisia pentru distinctii; pentru evenimente periodice se va pastra forma medaliei (...)
  - portul oricarei distinctii istorice se autorizeaza de catre comandant (sau de un eventual cancelar al ordinelor), dupa consultarea prin vot a unei comisii a distinctiilor (formata din cei 2 ofiteri plus expertul in executie a replicilor; ma ofer voluntar de a face parte dintr-o astfel de comisie). Propunerile pot fi facute de catre orice membru al organizatiei.
 - distinctiile vor trebui sa fie achizitionate decatre purtator si sa raspunda urmatoarelor cerinte: sa fie originale sau replici adecvate; sa fie perfect cunoscute decatre purtator, asa incat acesta sa poata da informatii amanuntite publicului; pretendentul sa fi avut o conduita care sa justifice autorizarea purtarii

- dreptul de a purta aceste decoratii la uniforme nu poate fi revocat; se poate da autorizare pentru trecerea unei distinctii de la un membru mai vechi la unul mai nou, cu plata contravalorii, in momentul in care membrului mai vechi i se acorda autorizarea pentru portul unei decoratii mai rare

- sa se acorde autorizarea de port a cat mai multor decoratii istorice diferite si compatibile, incepand cu membri fondatori(...).

Cu aleasa consideratiune
MS

----- Original Message -----

From: "Stoica Mircea"
To: Horia Serbanescu
Sent: Sunday, September 03, 2006 6:48 PM
Subject: Reflectii posttraumatice SEP06   ///EXTRASE///
(…)
- trebuie sa regularizam portul distinctiilor; riscam sa devina haotic, nereprezentativ sau ludic. Reinnoiesc propunerea sa existe un responsabil/comitet de resort
(...)

From: "Mircea Emilian Stoica"
To: "horia serbanescu"
Subject: Fw: Propuneri MAY SEP06
Date: Sat, 23 Sep 2006 06:46:28 +0300

In vederea apropiatei sedinte, retransmit propunerile din luna Mai, cele de dupa actiunea Mogosoaia 06 si cateva suplimentare. Va rog dispuneti care sa fie discutate in prealabil in particular si care direct in plen:
(...)
- sa impartim organizatia in 2 corpuri: Combatanti si Auxiliari (figuranti)
- sa limitam gradele militare la epoca pentru care membrul s-a pregatit
(...)
- revin la propunerea pe care o facusem in faza de statut, ca in afara fazelor de desfasurare a instructiei si a actiunilor propriuzise adresarea sa nu se faca cu gradul  militar si/sau prin ordin.

Am onoarea sa va salut la ora matinala
MS”

Va urma…"

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Alte Grupuri in Romania