Aniversare MNSDG/17 Mai,Muzeul National al Satului

Military History Events

Aniversare MNSDG/17 Mai,Muzeul National al Satului

Mesajde cargo » Joi, 14 Iun 2012 00:25

Asociatia Traditia Militara a raspuns onorantei invitatii de a participa la festivitatile ocazionate de aniversarea a 76 de ani de la inaugurarea Muzeului National al Satului.
Patru membrii ATM, purtand uniformele Regimentului 1 Graniceri din perioada Primului Razboi Mondial si ale Companiei de Jandarmi Pedestrii din perioada Razboiului de Independenta, au constituit garda de onoare la sosirea invitatilor, iar dupa rostirea discursurilor, reconstituitorii au urcat pe scena prezentand publicului cateva manuiri de arma din perioadele mai sus amintite. Personalitatile prezente, intre care s-a numarat si Primarul General al Capitalei, s-au aratat incantate de prezenta militarilor pe ulitele "satului din inima Capitalei".
Nici o brazda românească nu se uită!
cargo

Re: Aniversare MNSDG/17 Mai,Muzeul National al Sat

Mesajde cargo » Dum, 17 Iun 2012 23:18

Cateva fotografii:

ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine
cargo

Mesajde ionionescu » Joi, 21 Iun 2012 14:59

Bună, felicitări pentru acțiunile din ultimul timp!, am o întrebare despre domnul în „uniforma” albă: știe cineva pe cine încearcă să „reconstituie”? „uniforma” mi se pare cam ciudată, știu că nu e românească dar nici străină nu cred că este, păcat de Ordinul „Virtutea Aeronaurică”, de război (cu spade), în grad de Ofițer, md.1938 pe care o poartă, o decorație foarte valoroasă din punct de vedere militar, dar în cazul de față cu panglică greșită. :( Mulțumesc!  :)
ionionescu

Mesajde cargo » Joi, 21 Iun 2012 16:05

Domnul in uniforma alba este un actor angajat de Muzeul Satului, care a jucat rolul regelui Carol al II-lea. Conducerea muzeului a avut frumoasa initiativa ca la aceasta aniversare sa incerce sa transpuna invitatii in perioada interbelica prin "aducerea" lui Carol II, Dimitrie Gusti, Victor Ion Popa si Henry Stahl. Virtutea aeronautica este o replica.
cargo

Mesajde ionionescu » Joi, 21 Iun 2012 19:28

@Cargo, vă mulțumesc pentru răspuns!, inițiativa celor de la Muzeul Național a Satului este de lăudat dar „costumul??” nu are nici o legătură cu uniforma lui Carol II, de papion, bască, decorații, cizme și faptul că suveranul nu apărea în public nebărberit, nici nu mai vorbesc. Anul acesta au o scuză dar anul viitor nu, sper că le-ați atras atenția celor de la muzeu (sper să nu mă înțeleagă nimeni greșit, comentariile de mai sus sunt ale unui amator pasionat al uniformelor militare românești și parcă mă doare sufletul când văd astfel de „costume”). :)
ionionescu

Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara