Tabara Cercetasilor - Tecuci / 26-27mai12

Military History Events

Tabara Cercetasilor - Tecuci / 26-27mai12

Mesajde gabi_dinisov » Joi, 07 Iun 2012 11:19

Asociatia Traditia Militara a fost invitata de catre conducerea Centrelor Locale din Bucuresti ale Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei, sa participe la o serie de festivitati si ceremonii in cadrul Taberei de Cercetasi de pe Insula Cercetasilor din Tecuci in perioada 26-27 mai 2012.
ATM a raspuns invitatiei si a participat cu un detasament de 5 membri (un ofiter, un gradat si 3 trupa), echipati in uniforme ale armatei romane din perioada primului razboi mondial (vanatori de munte, infanterie si graniceri) la ceremoniile din data de 27 mai 2012 la Monumentul Cercetasilor din Tecuci. Acestia au purtat uniformele de epoca pe toata durata evenimentului.
In acelasi timp, un alt detasament ATM efectua serciviul de garda la Palatul Elisabeta din Bucuresti, la solicitarea Casei Regale a Romaniei.
Delegatia ATM (4 membri) s-a deplasat de la Bucuresti catre Tecuci cu trenul in dupa-amiaza zilei de 26 mai 2012 si a innoptat in conditii de campanie (corturi proprii) pe Insula Cercetasilor alaturi de cele ale centrelor locale de cercetasi, participante la eveniment.
Inaintea executarii programului de somn, grupul ATM a fost prezentat primarului orasului Tecuci si invitat sa participe, alaturi de acesta, la focul de tabara din Campul Cercetasilor, in mijlocul tuturor cercetasilor participanti la manifestarile de la Tecuci.
Desteptarea a avut loc la orele 06:00 in dimineata de duminica 27mai12, urmata de inviorare, micul dejun, o sedinta de instructie si ceremonia de premiere a cercetasilor care s-au distins pe parcursul probleor si intrecerilor organizate in aceste zile.
La orele 08:30, grupul ATM a deschis coloana de mars catre Monumentul Cercetasilor.
La orele 09:00 s-a facut jonctiunea cu cel de-al cincilea membru ATM, venit cu autovehiculul personal de la Braila. Imediat dupa aceea a inceput ceremonia la Monumentului Cercetasilor, singurul din Europa - deschisa prin instalarea unei garzi de onoare ATM la monument si intonarea Imnului de Stat al Romaniei.
In prezenta primarului orasului Tecuci si a autoritatiilor locale s-au tinut discursuri si s-au depus coroane de flori la monument ridicat in amintirea cercetasilor romani cazuti in primul razboi mondial. Unui membru ATM i-a revenit onoarea de a depune o coroana de flori impreuna cu un cercetas pentru Primaria orasului Tecuci.
A urmat apoi depunerea juramantului cercetasilor pe categorii: lupisori, temerari si exploratori. Pentru a da mai multa solemnitate momentului, juramantul s-a efectuat cu mana pe drapelul ATM - replica a unui drapel de lupta al armatei romane model 1915.
Dupa ceremonie, ATM a deschis defilarea spre Catedrala. A urmat marsul de intoarcere pe Insula Cercetasilor, unde ATM a facut o demonstratie de reconstituire istorico-militara, cuprinzand explicatii despre echipament si accesorii, manuiri de arma din epoca, ceremonii militare si exercitii tactice. Apoi, cativa cercetasi au primit notiuni de instructie militara, la cerere. Membrii ATM au fost foarte atenti sa explice tinerilor cercetasi ca reconstituirea istorica, asa cum o intelege ATM, nu exalteaza sentimente razboinice, ci pastreaza traditii, cultiva pacea si intelegerea intre fostii beligeranti, contribuie la aceasta prin reflectarea cat mai fidela a ceea ce a insemnat cu adevarat orice razboi.
Intr-un gest de prietenie si apreciere, cercetasii au invitat pe membri ATM sa participe la jocurile de tabara de la finalul evenimentului.
La orele 14:00 grupul ATM a servit pranzul alaturi de Centru Local Dimancescu al Cercetasilor, iar la orele 16:00 cei 4 membri ATM din Bucuresti s-au imbarcat in autocarul inchiriat de catre grupurile de cercetasi din Bucuresti.
Pe drumul de intoarcere, contingentul mixt a oprit la Mausoleul de la Marasesti pentru a aduce un omagiu ostasilor romani cazuti in primul razboi mondial intr-o ceremonie solemna in fata mausoleului.
Contingentul mixt a ajuns fara incidente in Bucuresti in seara zilei de 27 mai 2012.
Grupul ATM a fost primit cu caldura si apreciere de catre Cercetasi, pt plusul de solemnitate adus ceremoniilor, pt spiritul si priceperea reenactorilor, pt numeroasele informatii istorice si tehnice furnizate.

Re: Tabara Cercetasilor - Tecuci / 26-27mai12

Mesajde gabi_dinisov » Mie, 20 Iun 2012 11:52

Imagini de la eveniment:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

Re: Tabara Cercetasilor - Tecuci / 26-27mai12

Mesajde gabi_dinisov » Mie, 04 Iul 2012 07:21

Iata si cateva imagini de la Mausoleul de la Marasesti:

Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine