In 21mar09, la o intalnire intamplatoare pe culoarele MMN cu salariatul MMN insarcinat cu organizarea Zilelor MMN din 09-10mai09, am aflat ca:
- ATM este cuprinsa in programarea pt eveniment
- Ne-am reiterat intentia de a reconstitui perioada domnitorului Cuza, pt care ne-am pregatit indelung, avand in vedere ca anul acesta sarbatorim jubileul de 150 de ani de la Unirea Principatelor. Am fost net refuzati sub pretextul temei foarte stircte, care fusese deja stabilita, “10Maiu la Muzeul Militar”. Este permisa doar evocarea perioadei 1866-1947. Ni s-a sugerat sa reprezentam perioada 1941-1944, daca dorim sa participam
- MMN ne va pune la dispozitie un cort, o masa si cateva scaune, la fel ca si altor 3 organizatii
- va trebui sa participam la o parada in curtea MMN
Am confirmat acceptarea tuturor acestor conditii prin adresa scrisa catre directorul MMN in 23mar09. Am transmis din nou contactele noastre, arhicunoscute, cu scopul de a ne coordona participarea cu organizatorul. Conducerea MMN ne-a asigurat ca ne va acorda tot sprijinul. Totusi, angajatul MMN care are responsabilitatea administrarii manifestarii inca nu ne-a contactat, iar la apelurile noastre telefonice nu a raspuns.
Ne temem ca “organizatorul” isi amesteca indatoririle de servici cu interesele personale, legate de promovarea propriului grup de reenactment. La chemarea noastra la crearea unui cadru comun pt coordonarea armonioasa a miscarii de reenactment din Romania, precum si la explicatiile furnizate de noi referitoare la atacuri de joasa speta lansate, fara drept la replica, pe site-ul personal al acestei persoane, el ne raspunsese in 10dec08:
----- Original Message -----
From: //SALARIATUL MMN//
To: "Mircea Stoica"
Sent: Wednesday, December 10, 2008 1:21 PM
Subject: Protest
Domnule Stoica,
Va rog sa nu ne mai trimiteti, mie si celorlalti membri ai Asociatiei "6 Dorobanti", mesaje al caror continut nu ne intereseaza. Este inadmisibil sa fim bombardati cu tot felul de mesaje privind frustrarile dv. sau ale oricarui [\/i]altcineva. Limitati-va euforia verbala [\/i]la cei care sunt interesati si dispusi sa va asculte..
Din acest moment voi inceta orice relatie cu dv. si cu membrii ATM si voi ignora orice mesaj primit de la dv.[\/u]
HS
Speram ca va reusi sa treaca, cel putin din profesionalism si/sau respect pt institutia la care lucreaza, peste sentimentele sale negative, neprovocate de noi, in interesul miscarii de reenactment din tara noastra.