Oho, m-ați înțeles greșit v-am gasit numai pe voi la acțiunea de la Muzeul Militar National, din simplul motiv că erați chiar lângă intrare și blocați toată curtea cu demonstrația de reconstituire.
Să știți că nu înțeleg tonul vostru plin de superioritate ironică față de mine. Probabil inițiat de simplul motiv că nu m-am declarat expert în ale unei pasiuni. Am tot urmărit forumul și relatările despre diverse acțiuni de aproximativ un an când v-am găsit absolut accidental pe internet și în acceași zi am dat și peste pagina de web a celor de la 6 Dorobanți pe care nu am avut ocazia să-i întâlnesc la Muzeul Militar.
La reconstituirea bătăliei din curtea muzeului v-am aplaudat pt intenție și chiar am zâmbit amuzat de o oarecare penibilitate. E v-am spus foarte clar de la început că mi s-a parut mai mult reconstituirea unei scene din filmul lui S Nicolaescu "Triunghiul Morții". Nemții erau foarte sumar echpați și păreau niște voluntari amatori (nu doresc să jignesc pe nimeni dar aceasta a fost impresia cu care am rămas, înțeleg că nemții erau la prima acțiune de acest fel) sortiți a fi "zdrobiți" de Românii echipați complet și cu o clară superioritate numerică.... Speram ca reconstituirile facute de grupuri precum Tradiția Militară să se apropie de filme gen Band of Brothers. Sunt sigur că marea majoritate a vizitatorilor de la Muzeul Militar erau simpli curioși care aflaseră din diverse surse despre acest eveniment mulți fiind prezenți cu copii, ca și mine de altfel.
Și pentru că m-ați întrebat ce-mi place, aș dori să văd o reconstituire corectă și cât mai realistă a epocii pe care o reprezentați fără prezentări de arme anacronice sau străine. Și să nu mai faceți prezentări ieftine cu coloana sonoră în loc să împrumutați arme și muniția aferentă de la studiourile de film. Desigur scuza va fi că nu vreți să răpiți audienței placerea de a asista la reconstituire unei bătăli, dar publicul mai ales cel avizat, care din câte înțeleg este țintă pentru Tradiția Militară, nu cred că va fi satisfăcut de o reconstituire ieftina a la S Nicolescu.